Pieczone ziemniaki z tymiankiem

ziemniaczki

SKŁADNIKI:

1,5 kg ziemniaków

2 cebule

0,5 filiżanki oliwy z oliwek

pęczek tymianku

pieprz

sól

WYKONANIE:

Cebulę pokroić cienko i wsypać na blachę do pieczenia. Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki i również wrzucić na blachę. Nalać na wierzch oliwę, a następnie wziąć łyżkę i wymieszać dobrze ziemniaki z cebulą – tak aby każdy ziemniak był dokładnie obtoczony w oliwie. Posypać wszystko solą, pieprzem i tymiankiem (ewentualnie można dodać także bazylię). Włożyć do piekarnika w temperaturze 200 stopni  i piec ok. 30 minut.


ZamknijPliki cookies są używane do prawidłowego działania tej strony. Oznacza to, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmienić w opcjach przeglądarki internetowej. Więcej »